perjantai 23. marraskuuta 2012

Amethystos

Ensimmäisenä sanottakoon, että päädyin poistamaan Myytäviä koruja-osion. Tuntui työläältä päivitellä sivua, sillä suurin osa koruista vaihtoi omistajaa ihan blogin kommenttien/Facebookin/kasvokkain näkemisen kautta. Ennen joulua olen menossa myymään koruja muutamiin joulumyyjäisiin, joten tuntuu helpommalta pysyä mukana laskuissa kun mitään erillistä "nettipuotia" ei ole. Multa saa siis silti jatkossakin ostaa koruja (ja olen siitä hyvin kiitollinen, sillä tuette mua samalla uusissa materiaalihankinnoissa, jee!), yhteyttä voi ottaa sähköpostitse (riina.tuovinen@luukku.com) tai tän blogin kautta! :)

Viime viikonloppuisilta Suomen kädentaidot-messujen yhteydessä olleilta Kivi - ja Koru-messuilta lähti pieni säkillinen ihania aarteita mukaan! Aarteiden joukossa oli mm. kaksi ihanaa rei'itettyä ametistikimpaletta. Kivet ovat hurjan kauniita ja näyttäviä, joten melko yksinkertaisesti lisäämällä hiukan hopeoitua lankaa sekä valitsemalla nyöriksi mokkanauhan, syntyi tällaisia ihania amuletteja:


Ametisti on ollut merkityksellinen kivi useille luonnonkansoille ja vanhoille kulttuureille kautta historian. Kiven uskotaan omaavan rauhoittavia , parantavia ja puhdistavia vaikutuksia. Sana ametisti tulee kreikan kielen sanasta "amethystos" (ei juopunut), ja antiikin aikoina sen uskottiin suojaavan kantajaansa riippuvuuksilta. Ametistia pidetään hyvänä meditaatiokivenä ja henkisen tietoisuuden avaajana.

Kuulostaa niin lupaavilta nämä ametistiin liitetyt uskomukset, että toinen koruista taitaa jäädä mulle suojelusamuletiksi kaulaan killumaan! :D

1 kommentti:

  1. Hei Riina,
    aivan ihana blogi sulla :)! Tää on niin ihanan vihreä - minun lempiväri ;) ja aivan ihania kivikoruja.
    Kiitos kun tulit minun lukijaksi :)!

    VastaaPoista