sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Satujen ja tarinoiden lumoava maailma

Taannoisilta Kivi ja Koru -messuilta tarttui ametistien lisäksi mukaan "sitriini"-kimpaleet, jotka päädyin yhdistämään ihastuttavaan antiikkikupariin:


Tällä hetkellä olen todella rakastunut noihin raakapaloihin! Varastossa odottaa vielä yksi "sitriini" ja kaksi vuorikristallikidettä, joten jatkossa samantapaisia koruja tulee varmasti muutama lisää. :)

Sitriinistä puhun lainausmerkeissä siksi, että yllätyksekseni suurin osa "sitriineinä" myytävistä kivistä eivät olekaan ihan sitä, mitä annetaan ymmärtää. Onnekseni minulle kivet myynyt henkilö osasi selventää asiaa (oikea sitriini on melko harvinainen ja se näkyy myös saatavuudessa sekä hinnoissa) ja kertoi että nämä kivet todellisuudessa poltettua kvartsia. Minulle kelpaa "sitriinijäljennös", sillä kivet ovat joka tapauksessa kovin kauniita. Mutta muistuttipa tämä siitä, että usein kiviä silti nähtävästi myydään "epäaitoina", joten tarkkana saa siis olla. :)

Joulukuu on lähtenyt käyntiin, jaiks! Koulussa on pidellyt kiirettä, ja samoihin aikoihin mun pitäisi valmistua ensi viikonlopun myyjäisiin (Ikaalisten käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksen avoimet ovet). Menimpähän lisäksi varaamaan itselleni pienen siivun myyntipöydästä Ikaalisten Omalta Tuvalta, jossa on joulumyyjäismeininkejä kahden viikon ajan 7.12 alkaen. Saa nähdä saanko yhtäkään korua myydyksi ;D

Lopuksi kuva minun ihka ensimmäisestä itse huovuttamastani hatusta! Tämä työ valmistui koulussa huovutuskurssilla (jonka teemana sattumoisin satujen ja tarinoiden lumoava maailma), ja olen lopputulokseen tyytyväinen koska huovutus oli odotettua haastavampaa! Olennaisimpana kuitenkin se, että tuommoisesta velhohatusta olen unelmoinut iäisyyden :)


Taianomaista joulukuuta! ♥

4 kommenttia:

 1. Voi kun kauniita sitriinikimpale-koruja :)!
  Minäkin tykkään raakakivistä.
  Olen hankkinu niitä mm. Design Mim:ltä.
  Ja toi hattu - voi kun hassun ihana!
  Oikee Gandalf-hattu :)!
  Oon Taru sormusten herrasta- ja Hobitti-fani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Täytyypä tutustua noihin Design Mimin nettisivuihin oikein ajan kanssa...

   Täälläkin ollaan kovia Lord of the Rings-faneja! Ja ihanaa, elokuvalippu Hobitti-elokuvaan varattuna oikein ensi-iltapäiväksi, jee! :)

   Poista
 2. jee nää kaikki on niin kivoja! ja toi hattu täytyy kyl nähdä livenä joku päivä. plus huononäköisen pyyntö niin saisko tätä fonttii vaikka vähän isommaks tai jotain kun on vähän hankalanpuoleista lukea? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hattu lähtee messiin varmaan ainakin lauantaina kun on ne avoimet ovet ;D

   Kiitos kun sanoit tuosta fonttiasiasta! Mun pitää tarkastella asiaa hieman, kun mulla on käytössä ihan oletuskoko Bloggerissa ja ainakin omalla miniläppärillä (ja parilla muulla koneella mistä blogia on tullut tarkasteltua) fontti näkyy ihan hyvin... Voi olla et syy on fontin koon sijaan itse fontissa, joka oli joku vähän erilaisempi kuin Arial/Tahoma jne. Kiitos tosiaan kuitenkin kun sanoit, yritän korjata asian! :)

   Poista