torstai 3. tammikuuta 2013

Tunnelmia Tallinnasta

Joulun pyhät tulivat ja menivät, uusi vuosikin on otettu vastaan. :) Joululomalle tyypillisesti unirytmi on kadotettu aikoja sitten ja mm. sen vuoksi minä ainakin alan pikkuhiljaa kaipailemaan paluuta ihan tavalliseen arkeen... Vaikka kai sitä pitäisi osata nauttia näistä viimeisistä lomapäivistä, kun edessä on kuitenkin aika pitkä talvi ja kevät. :)

Joulun välipäivinä käväisimme poikaystävän kanssa Tallinnassa, ja tässä vähän todistusaineistoa matkasta:
Voin erittäin lämpimästi suositella Tallinnaa (erityisesti siis tuota vanhaa kaupunkia, jonka alueella me vietimme pikku lomamme) niille, jotka eivät ole siihen vielä tutustuneet! Tallinnan vanha kaupunki lisättiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1997 ja se on Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja.

Minut tuo kaupunki tosiaankin yllätti, vaikka olinkin reissusta melko fiiliksissä jo etukäteen... Päätin totaalisesti unohtaa mielikuvat kaupungista halvan viinan hakupaikkana ja "kaikille tylsänä ja tuttuna risteilykohteena" ja yrittää tutustua paikkaan avoimin silmin. Voin sanoa, että kyllä kannatti. :)

Vanha kaupunki oli edellisreissun Lontoon jälkeen miellyttävän pieni, ja siihen tutustui mukavasti jo päivässä. Mielenkiintoisimmat paikat löytyivät sattumalta ja olivat hieman "valtavirralta piilossa", joten kiireettömän ajan varaaminen oli kuitenkin kannattavaa!

Kesällä on kyllä pakko päästä jatkamaan löytöretkeilyä! Keskiaikaiset jutut hurmasivat mut tällä erää täysin, ja mua rupesi kiinnostamaan mm. Riika ja Praha ihan uudella tapaa :)

Hyvää alkavaa vuotta! (Muistuttelen taas arvonnasta, johon kannattaa osallistua mikäli ei ole vielä ehtinyt!)

4 kommenttia:

 1. Tallinna on yksi minun lempikaupunkini, olen käynyt siellä vuosia. Ja vanha kaupunki parasta, mitä siellä on :).
  Ihania kuvia - kiitos :)!

  VastaaPoista
 2. Hei miekin muistan nähneeni tuon kolmannen kuvan kreisin auton! Tais olla aina parkissa hostellin vastapäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ei voinut kyllä olla huomaamatta jos ohi käveli :)

   Poista