torstai 28. helmikuuta 2013

Muistoja tropiikista

Tämänkertaisen päivityksen on tarkoitus olla suurimmalta osin käsityö/koruvapaa. Siksi menenkin heti asiaan; esittelen lyhyesti korun joka sivuaa postauksen aihetta:


Kuvassa olevan korun tein ystävälle hänen pyynnöstään. Makrameeta ja kivi, joka on peräisin rantahiekalta Thaimaan auringon alta.

Ja varsinaiseen päivityksen aiheeseen - Aasian reissuun, josta nyt vihdoin (vuoden jälkeen, kröhöm) päätin lisäillä kuvia ja fiilistelyjä tänne bloginkin puolelle. Parempi myöhään kun ei milloinkaan!

 
Helmi-Maaliskuussa 2012 vietimme siis kuukauden Kaakkois-Aasiassa yhdessä poikaystäväni ja läheisen ystäväpariskunnan kanssa. Näimme Singaporen, sekä Thaimaan Phuketin, Krabin, Phi Phi-saaret ja Koh Phanganin. Reissu oli unohtumaton mutta opettavainen. Tuntui, että kuukaudessa koin yhtä monta asiaa kuin kotosuomessa yhden vuoden aikana!
Vastoinkäymisiä reissulle kasaantui yllättävänkin paljon: heti aluksi juutuimme lumimyrskyn takia lentokenttähotelliin ja pääsimme jatkamaan matkaamme vasta reilun vuorokauden odottelun jälkeen. Lisäksi oma vastustuskykyni teki todelliset kepposet matkan aikana: valvoin vuorokausia sitkeän yskän takia, jouduin antibioottikuurille, sain ruokamyrkytyksen, sairastin ainakin kolme eri flunssaa jälkitauteineen tuon yhden kuukauden aikana. :D Onneksi kuukauteen mahtui niin lukematon määrä aurinkoa, ihania ihmisiä ja kauniita mestoja että plussan puolelle kuitenkin jäätiin!
Jokaisesta paikasta jäi käteen jotakin, mitä tuskin koskaan tulen unohtamaan. Vierailemistamme paikoista Koh Phangan oli ehdoton lempparini ja saarta suosittelenkin kaikille Thaimaahan suuntaaville, erityisesti niille jotka haluavat vältellä isojen hotelliketjujen myötä syntyneitä lomakeskuksia. :) Koh Phanganilla mukavimpia juttuja oli toisiin matkalaisiin tutustuminen ja skootterilöytöretkeily pitkin saaren mutkaisia viidakkoteitä. Niin, ja olihan tanssiminen viidakossa auringonnousuun myös aika maagista ja päräyttävää!

Näiden lisäksi mieleen tallentuivat näkymät ja tuntemukset mm. öisen Singaporen huumaavista valoista, Phuket Townin vilkkaista ja yllättävän kotoisista kaduista, turkoosista merestä ja tulikuumasta, valkoisesta rantahiekasta Phi Phi-saarilla... <3 Haluan tätä lisää!
Tää talvi ollaan taivallettu kokonaan täällä Suomessa pientä Tallinnan pyörähdystä lukuunottamatta, ja oon yllättynyt siitä, kuinka kivuttomasti on mennyt, heh! Tänä talvena ei ollut mahdollisuutta karata kaukomaille edes hetkeksi, joten elättelen sitkeästi toiveita ensi talven suhteen :) Tarkoituksenani olisi valmistua koulusta tämän vuoden lopulla, joten sen suhteen jopa hiukkasen pidempi reissu saattaisi olla mahdollinen... Saa nähdä miten käy! :)

<3

2 kommenttia:

 1. Eikä.. ihania reissukuvia! Tulee taas kamala matkakuume.. Vietettiin viime talvena melkein 3kk Thaimaassa Koh Taolla, joka on ehdoton lempparini Thaimaan saarista :) Phanganilla en oo käynyt kuin kerran ja silloinkin viivyin vain yhden yön, kunnes pakenin takasin Taolle :D

  Vähän kyllä tulee haikea fiilis kun miettii viime talvea joka oltiin kokonaan poissa Suomesta (yhteensä 6kk), reitti kulki Thaimaan ja Malesian läpi Intiaan ja Nepaliin. No, onhan tässä vielä koko elämä aikaa matkustella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin innoissani tsiigaillut sun reissailuja blogistasi, hihi ^^.

   Itsellänikin siintää unelmissa tuommoinen pidempi reissu. Toistaiseksi mahdollisuuksia ei ole ollut kuin lyhyempiin (max. tuo kuukausi) pyrähdyksiin. Mutta onneksi, kuten sanoit, on tässä vielä koko elämä aikaa matkustella! :)

   Poista