sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ihana Monitoimitalo 13

Lupasin täällä blogin puolella kirjoitella hieman enemmän työssäoppimispaikastani, tamperelaisesta Monitoimitalo 13:sta. :) Ensimmäiseksi mainittakoon, että mun alkusyksy on mennyt ihan siivillä ja en olis voinut toivoo itselleni mukavampaa työssäoppimisympäristöä. :) Täten suosittelenkin kaikkia tamperelaisia lukemaan tämän postauksen ja kiiruhtamaan sen jälkeen tutustumaan kyseiseen taloon ja erityisesti siis tuohon kädentaitokerrokseen. :) Itse vielä ensi viikon pyörin paikanpäällä, sen jälkeen kohti uusia haasteita...


Monitoimitalo 13 sijaitsee aivan Tampereen keskustassa (Koskenrannan ja hotelli Tammerin vieressä) ja se on tamperelaisille nuorille suunnattu harrastus-ja vapaa-ajanviettopaikka. Yksi kerros on omistettu kokonaan kädentaidoille, ja se on avoinna maanantaisin, keskiviikkosin ja torstaisin kaikille 7-29-vuotiaille. (Tiistai ja perjantai ovat ennalta sovituille ryhmille, esim. eskarilaisille, omistettuja päiviä.)

Kädentaitokerroksesta löytyy kaikkiaan neljä huonetta: korula, tekstiilihuone, verstas ja keramiikkapaja. Luovuuden toteuttaminen kädentaitokerroksessa on suurimmaksi osin maksutonta: laitteet ovat vapaassa käytössä ja tarvittaessa ohjaajilta saa apua haastaviin juttuihin. Ainoa mistä maksat, ovat käyttämäsi materiaalit (jotka ovat todella edullisia ja joita on huiisin laaja valikoima.)

Korulassa voit sen nimen mukaisesti suunnitella ja valmistaa erilaisia koruja, esimerkiksi korviksia tai kaulakoruja. Lisäksi huoneesta löytyy laaja valikoima materiaaleja moniin pieniin askarteluihin, kuten korttien tekoon, skräppäykseen tai pinssien valmistamiseen. Korulasta löytyy lisäksi kattava valikoima ns. puolivalmiita tuotteita, esimerkiksi erilaisia puutuotteita tai vaikkapa luonnonmateriaalikransseja, jotka voit koristella ja tuunata haluamallasi tavalla.


Tekstiilihuoneessa voit ommella itsellesi esimerkiksi asusteita tai vaatteita - yksinkertaisesta kangaskassista aina juhlamekkoon tai vaikkapa cosplay-pukuun saakka. Aikaisempaa osaamista ei tarvita, sillä apua saat tarvittaessa ohjaajalta. Lisäksi voit varata käyttöösi kangaspuut ja kokeilla kutoa vaikkapa maton tai pöytäliinan.Verstaasta löytyvät tilat, laitteet ja materiaalit esimerkiksi kankaanpainoon, kankaan värjäykseen ja mosaiikkitöihin. Huoneesta löytyvät pienet puuntyöstökoneet, lisäksi voit kokeilla esimerkiksi yksinkertaisia metallitöitä, lasitöitä tai kierrätysmateriaalitöitä.


Keramiikkapajalla voit työstää puna-tai valkosavesta keramiikkaesineitä tai kokeilla dreijausta. Kuten muissakin huoneissa, asiantuntevaa ohjausta on tarjolla eikä entuudestaan tarvitse osata "mitään". :)


Kädentaitokerrokseen saa vapaasti tulla katselemaan paikkoja tai vaikkapa penkomaan kaappeja ja etsimään inspiraatiota materiaalivalikoimista. Jos oma pää lyö tyhjää, on esillä esimerkkikappaleita ja malleja, ja lisäksi ohjaajilta voi kysyä apua ideoimiseen ja suunnitteluun.

Pyytäkää vaikka ystäviä mukaan ja tulkaa tutustumaan. On nimittäin ihan mieletöntä, että tällaisia paikkoja on olemassa! :) Lisätietoa löytyy osoitteesta http://www.nuortentampere.fi/13/ , klik klik!

:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti