tiistai 17. joulukuuta 2013

Makrameeta

Vaihtelun vuoksi päätin tänä syksynä metallilankakorujen sijaan väkerrellä myös makrameen parissa. Yksinkertaisia kokeiluja olin tehnyt jo aikaisemmin, mutta kunnolla tekniikan saloihin pääsin tutustumaan alkusyksyisellä työssäoppimisjaksollani Monitoimitalo 13:sta. Väsäsin näyttötyönä talolle simppelin ohjepaketin makrameen perusteista, ja tuosta se innostus solmeilua kohtaan jäi päällensä... :)

Makramee-tekniikka on säännönmukaisuutensa vuoksi mukavaa vastapainoa metallilankakieputuskoruille, sillä pelkällä kylkiluusolmulla, kaksoistasosolmulla ja niiden variaatioilla pääsee jo pitkälle. Kohokohdiksi sopivat esimerkiksi lasihelmet ja kivihelmet tai mitä ikinä mielikuvitus keksiikään!


Yllä olevassa kuvassa makrameekoru, jonka katseenvangitsijana on kaunis kaiverrettu oliivinvihreä jade-kivi sekä vihreät lasihelmet. Käytetty nauha on tavallista askartelukaupasta saatavaa vahapäällysteistä puuvillanyöriä.

Alemmassa kuvassa näkyy rannekoruja, joiden solmimiseen olen käyttänyt vahanarua (ruskea), vahapintaista puuvillanyöriä sekä hamppunarua (vaalea). Kivinä rannekoruissa on turkooseja aventuriineja, oranssi tiikerinsilmä sekä vihreitä jadeja.


4 kommenttia:

 1. makramee on alkanut kiinnostaa muakin ja jotain pientä oonkin kokeillut! onko sulla tiedossa jotain sivua jossa ois hyviä ohjeita =)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kauheasti netin antimiin perehtynyt, mutta makrameesta löytyy runsaasti (osin vieraskielistä) kirjallisuutta :) Itseäni alkuun pääsemisessä auttoi Anne-Marie Bobergin ja Elsie Svennåsin Makramee-kirja, joka tosin alkaa olla aika vanha teos.

   Suosittelen lämpöisesti makrameehen perehtymistä. Tekniikka on varsin koukuttava ja yllättävän monipuolinen. Muutamalla perussolmulla ja niiden variaatioilla pääsee pitkälle! :)

   Poista