perjantai 14. maaliskuuta 2014

Maaginen labradoriittiriipus

Voi lempikiveni labradoriitti! Tuo maasälpäryhmään kuuluva, kemialliselta koostumukseltaan natrium-kalsium-alumiinisilikaattia oleva mineraali tunnetaan myös nimellä plagioklaasi ja spektroliitti. Jälkimmäinen on tarkennettuna nimitys Suomen Ylämaalla esiintyvälle muodolle, jonka sanotaan olevan maailman parhaimman laatuista ja kauneinta labradoriittia. :)

Eskimolegendan mukaan revontulet vangittiin kiveen, josta johtuu labradoriitin upeana hehkuva värinvaihtelu. Uskomusten mukaan tuo hyvin mystiseksi ja suojelevaksi tituleerattu kivi auttaa kantajaansa mm. kohtalon tunnistamisessa ja oman paikkansa löytämisessä. Fyysisellä tasolla labradoriitti liitetään silmiin, aivoihin, hormonitoimintaan ja aineenvaihduntaan. Lisäksi sen uskotaan parantavan kantajansa kestävyyttä ja stressinsietokykyä.

Allaolevissa kuvissa näkyvä kivi on ollut minulla pitkään pöytälaatikossa odottamassa pääsyään sopivaan koruun. Kivi on ollut tarkoin haalimani suosikki, ja vasta nyt, kun sain Thaimaasta käsiini uuden labradoriitin, raaskin tehdä tästä edellisestä riipuksen :)Mukavaa viikonloppua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti