perjantai 4. huhtikuuta 2014

Keijukorviksia ja jade-amuletti

Viime aikoina olen pyrkinyt valitsemaan koruissa käyttämikseni metalleiksi ainoastaan hopeaa, pronssia ja messinkiä. Tämän lisäksi korujeni kohokohtina ovat jo pitkään olleet korukivet eli ns. puolijalokivet. Parivuotisen koruilutaipaleen varrella varastoihini on kuitenkin kertynyt kaikenlaista materiaalia, mm. suuri määrä erilaisia lasihelmiä sekä aiemmin käyttämiäni ns. korumetallisia (eli useimmiten pinnoitettuja kuparisia) korunosia. Päätin tehdä tilaa uusille materiaaleille ja keksiä jotakin simppeliä näistä varastoon unohtuneista. Lopputuloksena syntyi tällaisia keijukorviksia:


Keijukorvisten lisäksi esittelen erään taannoin tekemäni tilaustyön. :) Asiakkaan toiveena oli saada koruun jade-niminen kivi. Jade tunnetaan vuosituhansia vanhana korukivenä: Kiinassa se on ollut käytössä jo varhaiselta esihistorialliselta ajanjaksolta lähtien. Jaden väritys vaihtelee yleisemmin tummanvihreästä lähes valkoiseen. Uskomusten mukaan jade on suojeleva kivi, joka poistaa kielteisiä ajatuksia ja lisää rakkauden tunnetta. Fyysisellä tasolla sen suojaavat vaikutukset yhdistetään mm. munuaisten toimintaan.

Päädyin valmistamaan pronssilangasta "pisarariipuksen", jonka keskellä on oliivinvihreä jade. Sain vapaat kädet metallilangan valinnan suhteen, ja päädyin antiikkipatinoituun pronssiin, sillä mielestäni se tuo oikeuksiinsa jaden kauniin vihreän värin :)


Mukavaa alkavaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti