tiistai 29. huhtikuuta 2014

Knots & stones

Solmuja ja kiviä. Eli lisää makramee-punontaa!




Muutama sananen ylläolevista korusista. :) Ekassa kuvassa näkyy ametistikaulakoru, jossa kiven ympärille on solmittu verkko. Isomman jalokiven lisäksi kaulakorua koristamaan ovat päässeet pienet ametistisirpaleet, violetit lasihelmet sekä kullanväriset messinkihelmet. Tää on sen verran rouhee koru, että vois sopii vaikkapa jonkun merirosvoprinsessan kaulaan!

Toisessa kuvassa esiintyvä massiivinen kaulakoru on yksi työläimmistä tähän asti valmistamistani makramee-töistä. Sen kohokohtana on punasävyinen kuvioakaatti. Lisäksi mukana on messinkihelmiä sekä pienet karneolisirut helpottamassa niskan taakse tulevan lukon suljentaa.

Kolmannessa kuvassa näkyy neljä rannekorua, joista kukin on keskenään melkoisen erilainen. Ylimpänä oleva rannekoru on väreiltään hyvin luonnonläheinen ja sitä koristavat rauhoittavina ja maadoittavina pidetyt bronsiitit. Joidenkin uskomusten mukaan näiden kivien pitäminen ihoa vasten auttaa palauttamaan yhteyden äiti maahan :)
Toiseksi ylimmäinen koru on todellinen ametisti-fanin onnenranneke. Korun pohjana ovat simppelit makrameen kaksoistasosolmut, jotka tosin jäävät piiloon lukuisten ametistikivisirujen alle. Keskellä rannekorua killuu hieman isompi ametistisirpale.
Kolmannessa korussa on kolme vihreää jade-kiveä sekä messinkihelmiä. Alimmaisessa korussa komeilee vaaleansinisenä kimalteleva titaniumkvartsi turkoosien ja sinisten lasihelmien kaverina.

Solmuja, solmuja, metallilangan kieputusta, pikkualasimella naputtelua ja työtilan järjestelyä: siitä on mun viime päivät tehty. Kovasti mietityttää (ja innostuttaa!) tuleva kesäkausi ja mahdolliset myyjäistilaisuudet. Koruja alkaa olla varastoissa sen verran, että vastaanotan mielelläni vinkkejä mukavista markkinatapahtumista, joihin koruni sopisivat myytäväksi... :)

Päätetäämpä tää postaus kuvaan mun ja armaan seppäpuoliskoni "edustusnurkkauksesta", joka komeilee osana työhuonettani ja jonka _vihdoin ja viimein_ saimme kootuksi. Hyvältä näyttää, eikös?



Mukavaa vappua, se on täällä ihan kohta! :)

P.S: Oletkin ehkä huomannut, että blogin vasemmassa reunassa näkyy mainos Little Mayanan Facebook-sivustosta, johon pääset tekstiä klikkaamalla. Tykkäämällä sivustosta näet ajankohtaisesti ja ihan ekojen joukossa kuvat uusista taika-amuleteista. :)

2 kommenttia:

 1. Ai että tuo toinen koru on upea!!!! Mistä otat ohjeita näiden tekemiseen? Vai oletko jossain koulutuksessa? Tutoriaali siinä tapauksessa, tekisitkö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :)

   Olen maailman surkein noudattamaan ohjeita, joten korut syntyvät tekovaiheessa fiiliksen mukaan, suunnitellen ennalta mahdollisimman vähän. Opettelemalla muutaman perussolmun hyvin ja varioimalla niitä pääsee jo pitkälle! :)

   Voisin jossakin vaiheessa lisätä tänne blogin puolelle koulun vuoksi kirjoittelemani makrameen alkeet-ohjeet, kun niitä on kovasti kyselty :)

   Poista